Правителството отдавна демонстрира неадекватност и по отношение управлението на водите “Проблемът

...
Правителството отдавна демонстрира неадекватност и по отношение управлението на водите “Проблемът
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Качеството на водата се влошава, а цената й постоянно расте

Правителството от дълго време показва некомпетентност и по повод ръководството на водите

 

“Проблемът с водата става общонационален. Досега имаше обособени места, където имаше дефицит на вода, само че към този момент се следи превръщането му в сериозен въпрос за територията на цялата страна. Недопустимо е в XXI век, в България, която е член на Европейски Съюз, стотици хиляди българи да нямат достъп до питейна вода и вода за битови потребности. ” Това съобщи на обиколката си във Варна и региона Корнелия Нинова.

“По време на обиколките ми из цялата страна този проблем се слага доста остро, изключително през последните дни – цялата област Търговище, Бяла, Аврен. Според министърът на околната среда водата на Варна ще стигне единствено за 10 месеца. Язовир Камчия е съвсем празен.

Трудно е да приемем, че морската ни столица, туристически и културен център, ще мине на режим на водата. ”, означи Нинова. Тя акцентира, че това би имало извънредно отрицателен резултат върху качеството на живот, стопанската система, дребния и междинен бизнес в града.

“Правителството от дълго време показва некомпетентност по повод ръководството на водите. Подцениха този бранш. Държави с пустини ръководят по-добре водните си запаси. ”, посочи претендентът за втори мандат ръководител на Българска социалистическа партия. Тя добави, че в бъдеще водата ще стане по-скъпа от петрола.

“Спешно би трябвало да стартира народен проект възобновяване на водопреносната мрежа, създаване на пречиствателни станции за питейна вода. И то с съвременни технологии, някои от които към този момент не изискват и разкопаване на цели улици и квартали.

Водната рецесия има и обществено измерение, тъй като качеството на водата се утежнява, а цената й непрекъснато пораства. ”, сподели пред варненските социалисти Корнелия Нинова.

Нинова разясни, че не е незначителен и въпросът с ръководството на водните басейни, като раздадените на концесии язовири съвсем не се управляват.

“България би трябвало да обезпечи на своите жители предпочитано чиста вода, чиста храна и чист въздух. Това ще е първата стъпка към увеличение на продължителността на живота и неговото по-добро качество. ”, приключи Корнелия Нинова.

 

*публикация

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР